Accupack Jing Tong vervangen.

Ik heb een set JIng Tong transceivers (JT-208 – VHF en JT-308 – UHF) met een stapel reserveaccu’s.  Helaas is meer dan de helft kapot, of heeft een verminderde capaciteit.

Daarom leek het mij eens handig om een accupack open te maken.  Ze zijn met een mesje eenvoudig open te krijgen, in de behuizing vind je zes AAA NiMH (als je de opdruk mag geloven) en een diode tegen externe kortsluiting.

Orginele Jing Tong NiMH batterijen, verrot.

Deze accupack gaf na een lange tijd laden op 100mA nog steeds maar 2.44V in plaats van de normale 7.2V… Vier van de zes cellen doen het niet meer.

Met voorzichtig proberen kwam ik er achter dat de oude NiMH AAA’s van de Aldi prima te solderen zijn. Daarom heb ik als probeersel zes van die Aldi batterijen aan elkaar gesoldeerd, en terug in de behuizing gedrukt.

Aldi NiMH batterijen in Jing Tong behuizing.

Met een beetje smelten en aanduwen past alles er in, en past ook de transceiver samen met de accupack weer in de lader. Het vervangen levert ook nog een voordeel op: De capaciteit ‘zou’ orgineel 600mAh zijn, de nieuwe cellen hebben een capaciteit van 850mAh, dat is 25% extra.